Voedingskussen.net

De nummer 1 website over voedingskussens!

Foto door Picsea op Unsplash

Is een voedingskussen nodig?

Door Lotte Zwiering op 2 juni 2019

Tijdens de zwangerschap kan een voedingskussen je helpen om lichamelijke ongemakken te verlichten. Naarmate je zwaarder wordt en je buik groeit is het niet altijd even makkelijk meer om nog de juiste houding te vinden tijdens het rusten of het slapen. Een voedingskussen kan ook rug- en nekklachten verlichten en comfortabel zijn als je tijdens een zwangerschap last hebt van gezwollen voeten en benen.

Na de zwangerschap is een voedingskussen het ideale hulpmiddel om je kleintje op een comfortabele manier te voeden, zowel bij het geven van borstvoeding als flessenvoeding. Zelf kun je een veel comfortabeler houding aannemen waardoor je kleintje rustiger zal drinken wat op zijn beurt dan weer de spijsvertering van je kindje ten goede zal komen.

Een voedingskussen is dus het perfecte hulpmiddel om zowel bepaalde zwangerschapsklachten te voorkomen of te verlichten en om een comfortabele houding te vinden tijdens het voeden.

Is een voedingskussen onmisbaar?

Uiteraard is een voedingskussen niet onmisbaar, maar het maakt het leven als zwangere vrouw of als kersverse moeder wel een stuk makkelijker en comfortabeler.

Ongetwijfeld hadden ook onze voorouders tijdens een zwangerschap last van dezelfde klachten als zwangere vrouwen nu. En ongetwijfeld zochten zij ook allerhande oplossingen om deze klachten wat te verlichten. Een gewoon kussen of een deken die opgevouwen werd bracht vaak wat verlichting en op deze manier kwamen zij de zwangerschap door. En ook om baby’s op een comfortabele manier te voeden werd vaak een gewoon kussen of een dik deken gebruikt. De grote nadelen hiervan waren echter dat deze hulpmiddelen vaak niet op de juiste plaatsen verlichting boden en dat ze telkens weer in de juiste positie moesten gelegd worden. Bovendien nam je zo’n gewoon kussen of een dik deken niet zomaar overal met je mee.

Een voedingskussen is licht en biedt tegelijkertijd voldoende stevigheid. Heel wat voedingskussens hebben een speciale vulling die de vorm van het lichaam aanneemt, comfort biedt op precies de juiste plaatsen en luchtdoorlatend is.

Als zwangere vrouw of als kersverse moeder verdien je alle comfort dat je kunt krijgen en in dit opzicht is een voedingskussen dan ook onmisbaar. De voordelen van een voedingskussen ten opzichte van een gewoon kussen of een deken zijn legio en bovendien hoeft een goed voedingskussen helemaal niet veel te kosten.

Eenmaal je het comfort van een voedingskussen ervaren hebt, dan zul je dit handige en comfortabele hulpmiddel niet meer kunnen missen waardoor dit voor jou inderdaad onmisbaar wordt.

Lotte Zwiering

Een online zoektocht naar goede informatie over voedingskussens bleek bijna onmogelijk. Daarom besloot een paar jaar geleden een blog te schrijven over dit onderwerp.